20. dec. 2023

Fjernvarmeprisen falder i 2024

Fjernvarmeprisen falder i Ebeltoft

Fra 1. januar 2024 kan fjernvarmeforbrugerne i Ebeltoft se frem til en billigere varmepris, når Ebeltoft Fjernvarme A.m.b.a. sænker forbrugsbidraget fra 0,65 kr./kWh til 0,54kr./kWh. Det er en reduktion på godt 16%. Det betyder, at et såkaldt standardhus på 130m2 og et årligt varmeforbrug på 18.100 kWh vil spare ca. 2.000 kr. i 2024 i forhold til 2023.

Forbrugsbidraget steg ret kraftigt i 2023, fordi 2022-regnskabet gav underskud på grund af den store prisstigning på brændsel i 2022, som ikke var forudsat i budgettet i 2022. “Nu er underskuddet heldigvis afviklet, og da brændselspriserne også er blevet meget mere stabile, er jeg ret fortrøstningsfuld overfor, at det nye budget for 2024 kommer til at holde,” konstaterer driftsleder Niklas Ringbøl Bitsch.

Niklas forklarer, at værket forhandler brændselspriserne en gang om året med ikrafttræden pr. 1. juli. Han er tilfreds med, at det er lykkedes at holde priserne næsten i ro denne gang: “Markedet blev meget turbulent, da der pludselig ikke kunne købes energi fra Rusland. Nogle var endda bekymrede for, om der kunne skaffes brændsel nok. Nu er der faldet mere ro på energimarkedet generelt. Vores brændselspris er næsten ikke steget i denne omgang, og det her leje forventer jeg, at vi skal ligge i en rum tid fremover, fordi vi i Danmark stadig ikke køber energi fra Rusland.”

Varmt 2023 kan betyde penge tilbage

Selvom vinteren har bidt lidt fra sig i den sidste tid, har hele 2023 generelt været noget lunere end et såkaldt normal-år, som fjernvarmeforbrugernes budget er udregnet efter. “Samtidig har vores andelshavere været rigtig gode til at spare på varmen. Derfor kan de fleste se frem til at få lidt penge tilbage, når varmeregnskabet for 2023 bliver gjort op ved årsskiftet,” forklarer Niklas og opfordrer til, at andelshaverne logger sig ind på den såkaldte “E-forsyning”, hvis man er lidt nysgerrig på, om der kommer penge tilbage.

Her kan man nemlig løbende følge med i både forbrug og det estimerede varmeregnskab, som selvfølgelig bliver mere nøjagtigt, jo tættere vi kommer på 31. december.

Det nye tarifblad og link til “E-forsyning” kan findes på www.ebeltoftfjernvarme.dk

Driftsleder Niklas Ringbøl Bitsch er glad for at kunne sænke varmeprisen med 16% i 2024. Han roser sine andelshavere for at have været gode til at spare på varmen i 2023.

Seneste nyheder

02. apr. 2024

Generalforsamling 2024

Indkaldelse til ordinær generalforsamling

Læs mere
21. mar. 2024

Byggeri Akkumuleringstank

Se byggeriet skride frem på denne timelapse video.

Læs mere
26. feb. 2024

Tak til alle, der deltog i Varmens dag

Tak til alle jer, der deltog i Varmens dag hos os.
Det var en fantastisk dag, med stærk opbakning, som gjorde arrangementet til en stor succes.

Læs mere