Godt fjernvarme-landsmøde veloverstået

6. november 2019

Overskriften for Dansk Fjernvarmes Landsmøde 2019 var "Forsyning – en del af din velfærd".

Tage, Jørgen og Niklas deltog sammen med mere end 2.000 andre i årets landsmøde, som foregik i Aalborg.

FN's verdensmål i fokus

En del af årets tema gik på FN's verdensmål om bæredygtighed, og hvordan fjernvarmen kan understøtte disse mål.

Det gav tidligere klimaminister og best.formand for House of Energy Lykke Friis og professor Steen Hildebrandt deres bud på.

Den nye klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen havde også et indlæg om regeringens politik for området.

Mads & Monopolet tog dilemmaer op

Endelig kom Mads Steffensen forbi med monopolet, som i dagens anledning var energiordførere fra SF, Venstre, DF, og Enhedslisten. Disse skulle forholde sig til nogle af de dilemmaer, vi står overfor i branchen. Blandt andet i forhold til den grønne omstilling.

Der var i øvrigt så stor enighed blandt monopol-panelet, at én af dem foreslog at lave et flertal uden om regeringen. Om det bliver til noget, må vi vente med at se.

Tager flere noter med hjem

Det, vi kunne tage med os fra et spændende landsmøde, var bl.a., at vi er en branche, som kommer til at spille en meget stor rolle i forhold til regeringens mål om at reducere CO2-udledningen med 70%. Men at rammerne og den planlagte regulering af fjernvarmen ikke nødvendigvis understøtter dette mål.

Endvidere er der stort fokus på, at den infrastruktur, som fjernvarmen også er del af, skal forblive demokratisk ejet (altså forbrugerejet) og ikke gøres til genstand for investorer med kortsigtede økonomiske mål.

 

Det har alt i alt været et lærerigt landsmøde, og vi ser frem til at se den fortsatte udvikling i fjernvarmebranchen.