Varmens dag var en succes

8. februar 2018

Varmens Dag var en succes

Læs her om vores oplevelse af Varmens Dag 2018, hvor vi fik besøg af ca. 200 gæster.

Søndag den 4. februar afholdt vi vores åbenthus arrangement Varmens Dag, hvor vi inviterede alle interesserede inden for på værket til en rundvisning og en snak om fjernvarme. Der var lagt op til en kølig dag, hvor der blev fyret godt op i kedlerne.

I år var en stor succes med omkring 200 besøgende. "Vi havde en rigtig god dag med tid til at snakke med vores forbrugere og andre nysgerrige om fjernvarme og hvordan vi udnytter den bedst," fortæller driftsleder Niklas. 

"De besøgende var nysgerrige og havde stor spørgelyst, og vi kunne blandt andet vise dem, hvordan de skal bruge vores nye online selvbetjeningssystem eForsyning."

Rundvisninger skabte interesse

Vi er glade for, at der var stor interesse for rundvisningerne på anlægget, hvor de oplevede flis blive omdannet til varme. 

"Det var en ret speciel oplevelse at vise folk rundt på værket. Jeg har kun været her i ni måneder, så det var også lærerigt for mig at skulle være rundviser og fortælle om, hvordan hele værket fungerer," fortæller driftsassistent Thomas. "Det var fedt, og jeg havde en virkelig hyggelig dag." Thomas og varmemester Jørgen stod for rundturene og havde hver tre-fire hold med på tur.

Der var mange spørgsmål blandt de rundviste, blandt andet hvor meget flis en kran kan løfte ad gangen. Her var svaret 1.600 kg, hvilket svarer til fire rummeter. I søndags, hvor det var koldt udenfor, blev der så kørt 16 rummeter gennem fyret pr. time.

Mange var også imponeret over al den røg, der stod op fra flisen. Her kunne Thomas fortælle, at det faktisk bare var vanddamp. 

Masser af aktiviteter

Ligeledes var flishuggeren, som Troels betjente, vel besøgt på flispladsen udenfor værket, hvor den store maskine forvandlede træstammer til flis. Det vakte interessen hos både børn og voksne.

Pandekagerne fik også opmærksomhed. Vi havde fået besøg af en pandekagebager, som fik lavet hele 300 pandekager, der gik som varmt brød.

Vi afholdt både konkurrencer for børn og voksne, hvilket var meget populært. Der var mange rigtige besvarelser, og vinderne er blevet kontaktet direkte – stort tillykke til dem.

Se flere billeder her

 

Tak til alle de fremmødte for en rigtig dejlig dag.