Erik skiftede varmepumpen ud med fjernvarme

28. april 2022

Erik skiftede varmepumpen ud med fjernvarme

 

Erik Hansen bor i Ebeltoft, og fik i efteråret 2021 udskiftet sin gamle varmepumpe.

Da Erik og hans familie flyttede i deres hus i 2005, var det ikke muligt at tilkoble sig fjernvarmenettet. Derfor valgte de i sin tid, at købe varmepumpen. 

"Vi bor i et hus på 165 kvm, og en varmepumpe, som har kapacitet til at opvarme så stort et hus, kan godt være en større investering". Men da det blev muligt at tilslutte sig til fjernvarmen i 2021, tøvede Erik ikke et sekund. 

 

4 gode grunde til at vælge fjernvarme

 

Fjernvarmen justerer hurtigt temperaturen

Om efteråret og foråret havde Erik brug for hurtigt at kunne skrue op for varmen. "Med fjernvarmen kommer varmen inden for en halv time, når du åbner for den."

 

Fjernvarmen kræver ingen eftersyn

"Fjernvarme kræver ingen form for eftersyn ligesom varmepumpen. Det kører altid, og du skal ikke være mange for, at der kommer en ekstra udgift, hvis der går noget i stykker."

 

Fjernvarmen fylder mindre

"Fjernvarmen fylder ikke meget. Det er noget af det, jeg er glad for, for varmepumpen fylder meget. Det nyeste system kræver ikke en gang en varmtvandsbeholder, og den fylder ca. 60x60 cm," fortæller Erik. 

 

Fjernvarmen larmer ikke

"Du skal tænke over, hvor du stiller din varmepumpe, for den larmer, når den starter og stopper. Det skal du ikke med fjernvarme, for det larmer ikke."

 

Ikke i tvivl om, at fjernvarme var det rigtige

“Jeg har aldrig været i tvivl om, at hvis jeg kunne, så ville jeg tilkoble mig fjernvarmen. Hvis jeg havde varmepumpe eller oliefyr idag, ville jeg stadig ikke være i tvivl,” afslutter Erik.

Han fortæller også, at han kun har gode oplevelser i forhold til processen med at få fjernvarmestikket ind i huset og den efterfølgende periode hen over vinteren.